sex hikaye

Rendezte: Hamza D. Ákos (Rendezte: Hamza D. Ákos)

documentary
Color Hungarian

Crew

director Gyula Radó
  director of photography László Kazinczky
     

Cast

Hamza D. Ákos
     

Synopsis

A hódmezővásárhelyi születésű Hamza. D. Ákos filmrendező-festőművész a Jászság fővárosában töltötte gyermekkorát, nagyszüleinél. A szép emlékű évek hatására, több évtizedes Dél-Amerikai tartózkodás után végleg hazatelepült és élete utolsó éveiben Jászberényben élt. Nem sokkal halála előtt készült az a kétrészes portréfilm, amelyben rendezői és festői pályájáról valamint rendkívül színes életútjáról vall. Az első részben híres filmjeinek forgatásáról és neves sztárjairól mesél (Gyurkovits fiúk , a Láp világa, az Egy fiúnak egy fele, az Ördöglovas), valamint a legnépszerűbb Egy szoknya egy nadrág című filmekről.
A dokumentumfilm második részében a rendező alkotópályájának és magánéletének 1944 utáni időszakát tárja fel. Javarészt az Olaszországban és Brazíliában töltött évekről mesél, ahol elsősorban másik szenvedélyének a festészetnek hódolt. Ám innen sem hiányoznak a filmrészletek, köztük az utolsó itthon forgatott, sokáig tiltott: Ez történt Budapesten c. filmjéből.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!