Print

Schubert 1828

concert Color Hungarian

Crew

director Eszter Petrovics
  director of photography Adrienne Horváth

Cast

Dalberto Michel

Synopsis

Michel Dalberto zongoraművész estjének címe: Schubert 1828. A 31 éves zeneszerző 1828-ban, halála évében alkotta az Esz-dúr misét, a megrázó Téli utazás című dalciklusát, s ekkor születtek nagy zongoraszonátái és a Három zongoradarab. Utóbbi nemcsak keletkezési évét tekintve egyivású a három utolsó, nagy szonátával, de hangütésében is azok rokona: ez a megszólalásmód már a jövőt, a nagyromantikát előlegezi. E három remekmű figyelemre késztet és fogva tart, felráz, gyönyörködtet, megrendít és megvigasztal, ámulatot kelt.
Michel Dalberto francia zongorista 1955-ben született. Neve húszévesen került be a köztudatba, miután megnyerte a rangos Clara Haskil-díjat. Azóta számos lemeze jelent meg, melyeken főként klasszikus komponisták műveit játssza. Koncertzongoristaként is rendkívül keresett világszerte.

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |