sex hikaye

Rocklexikon 2. rész - Bergendy István és Zalatnay Sarolta (Rocklexikon 2. rész - Bergendy István és Zalatnay Sarolta)

documentary 100 min,
Color Hungarian

Synopsis

Bergendy István és Zalatnay Sarolta
A rock az egyik legátfogóbb könnyűzenei irányzat. De egykor több volt annál: forradalom, amelyben az ifjúság világmegváltó indulatai kaptak hangot. De mi lett vele azután, hogy a lázadás szórakoztatássá szelídült?
Az MTV népszerű riport-dokumentumfilm sorozatának epizódjaiban a magyar könnyűzene legendás alakjai mesélnek életútjukról, pályatársaikról, hitvallásukról.
A második lemezen Bergendy István és Zalatnay Sarolta szólal meg, akik a maguk módján mindketten átváltozó-művészek.
Zalatnay Cini, az első magyar tinisztár kislányos imázsával aratta kezdeti sikereit (Hol jár az eszem?), majd a bluesosabb, rockosabb hangzásban talált igazán magára. A vele készült beszélgetésből egyebek mellett azt is megtudhatjuk, hogyan nyílt meg előtte '68-ban a Nyugat; hogy a felkérés ellenére miért nem lett belőle Bond-lány, illetve hogyan élte, éli meg azt, hogy megítélése folyamatosan változik.
Bergendy Istvánt szintén ellenállhatatlan szenvedély vonzotta a zenéhez - már műszaki egyetemistaként számos formációban fellépett. Az interjúból megtudhatjuk, honnan jött a kopaszság ötlete akkoriban, amikor mindenki hosszú hajat növesztett, és hogy mi vezetett el egy jazzrajongót a Süsü, vagy az Én táncolnék veled zenei világához.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!