sex hikaye

Veszélyes vidék (Veszélyes vidék)

documentary 66 min, video
portrait Color Hungarian

Crew

director András Kisfaludy
  director of photography Sándor Csukás
     
more crew további stábtagok

Cast

Guido Görgey
  Jenő Thassy
  Klári Bogdán
     
  Production company Munkart Bt.
     
     

Synopsis

Thassy Jenő a Szabad Európa, majd az Amerika Hangja Rádió (VOA) szerkesztője volt. A forradalom idején Márai Sándorral együtt Münchenből küldték tudósításaikat. Thassy ma New Yorkban él, és még mindig aktívan dolgozik a VOA-nak, noha nyolcvanesztendős.
1998-ban megírta és Magyarországon meg is jelentette Veszélyes vidék című tényregényét. A könyvben második világháborús emlékeit idézi fel: barátjával, Görgey Guidóval mentési akciókat kezdeményeztek. Így hozta össze őket a sors Szerb Antallal, Karinthy Cinivel, Kálló esperessel, a budapesti gettóba zárt zsidókkal, menekült francia, lengyel és a katonai ellenállásban részt vevő magyar tisztekkel.
1998 több szempontból is boldog évet jelentett: New Yorkban mindketten megkapták a Yad Vashem kitüntetést, illetve újra találkoztak egy olyan emberrel, akivel még 1944-ben ismerkedtek meg...

Plot keywords

novel, radio, world war
pictures
No picture
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!