sex hikaye

Bűn és büntetlenség (Bűn és büntetlenség)

documentary 70 min, HD
historical Color Hungary

Crew

director Fruzsina Skrabski , Tamás Novák
  producer Fruzsina Skrabski , Tamás Novák
  director of photography Albert Czomba , Tibor Péter Banai , Ádám Durkó , Sándor Kiss
     
  editor Márton Gothár
  music László (Hobo) Földes , Péter Kunert , Áron Kovács
     
     
more crew további stábtagok

Cast

Béla Biszku
     
  Production company Absolve Cons.
     
     

Synopsis

A film Biszku Béláról, az 1956 utáni véres és kegyetlen megtorlások egyik irányítójáról szól. Biszku 1957 és 1961 között volt belügyminiszter, az MSZMP KB zárt ülésein többször felszólalt annak érdekében, hogy a bíróságok súlyosabb ítéleteket hozzanak valamint több fizikai megsemmisítést követelt. Szavait tettek követték, amelyik bíró nem engedelmeskedett, azt leváltották. Miközben az országot rabláncra fűzték, a forradalom tizenhárom napjáért kivégeztek közel 300 embert, bíróság elé állítottak húszezret, miközben kétszázezren elmenekültek az országból. Sokkal kegyetlenebb volt a megtorlás, mint 1848-49-ért, mint 1919 után, vagy a II. világháborút követően összesen.
Biszku Béla 1989 óta visszavonultan él és soha senkinek sem nyilatkozott korábbi tetteiről. A film alkotóinak sikerült őt megszólaltatni, megkérdezni tőle, hogy bánja-e és bocsánatot kér-e a történtekért.

Plot keywords

1956, communism, revange
pictures
bun_es_buntelenseg
bun_es_buntelenseg_02
bun_es_buntelenseg_03

Related articles
Additional videos
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!