sex hikaye

Mostohák (Mostohák)

documentary 81 min, video
educational Color Hungarian

Crew

director Ádám Csillag
  screenwriter Ádám Csillag
  producer László Vitézy , Ádám Csillag
     
  director of photography László Árva , András Ángyán , Gábor Halász , Tibor Varjasi
     
more crew további stábtagok
  Production company Csillag És Ádám Film
     
     

Synopsis

Harminchárom hivatásos nevelőszülőnél kétszázhetven gyerek nevelkedett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nagy békességben, egészen addig, míg az önkormányzatoknak előírt takarékossági intézkedések sajátos helyi értelmezése következtében el nem bocsátották őket.
A hivatalosok okoskodása bevált, a családonként átlag hét gyereket nevelő, fizetés, társadalombiztosítás és nyugdíjjogosultság nélkül maradt nevelőszülők nem küldték vissza a hozzájuk nőtt gyerekeket az intézetbe, ingyen is magukra vették az állam kötelezettségét. Sokan közülük már munkanélküli segélyt sem kapnak, elhelyezkedni pedig ennyi gyerek mellett nem tudnak, nincs, aki alkalmazza őket. Egyikük azonban megmakacsolja magát. Ez az asszony mindig harcba száll az igazságért. A nyolc, tizenhárom illetve tizennégy éve nála nevelkedő gyerekek intézetbe kerülnek, ha az önkormányzat vissza nem állítja nevelőanyjuk állását.

Plot keywords

foster parent
pictures
No picture

Related articles
Videos
No video

awards

2001 Hungarian Filmweek: Best Documentary
2002 Kalamata International Documentary Film Festival : Golden Olive Award

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!