Print

Az utolsó blues

feature 96 min, 35 mm
drama Color Hungarian

Crew

director Péter Gárdos
  producer Dénes Szekeres , Blonski Jan-Kidawa
  director of photography Seregi László ifj.
     
  editor Mari Miklós
  music Raj Zbigniew
     
  boom operator Csongor Fazekas

Cast

Irén Ágnes Bertalan
  Judit Andrea Fullajtár
  Szélvészgyorrs Béla Paudits
  Nagybácsi Gábor Agárdy
  Dani Gáspár Mesés
  András János Kulka
  Taxis Krisztián Kolovratnik
  Anya Nóra Tábori
  Zoli Péter Rudolf
  Apa Tamás Jordán
  Bea Wagner Agnieszka
  Production company Tivoli-Filmprodukció Kft.
  sound postproduction R.D.I Sound Design Studio
     
  Release date Thursday, 10 October 2002
     

Synopsis

Az utolsó blues egyetlen nap alatt játszódik. Azon a napon, amikor a harmincöt éves Andris élete jóvátehetetlenül kisiklik. A látszat idilli: Andris boldog családi életet él Judittal, tanárnő feleségével és nyolc éves kisfiúkkal, Danival. Legjobb barátja, Zoli egyben üzlettársa is, ketten együtt négy virágzó péküzlet tulajdonosai Budapesten. Irigylésre méltó kirakat... Ám a háttérben időzített bomba ketyeg. Andrisnak évek óta szenvedélyes és áldott másik élete van. Helyszíne Lengyelország. Az év felét, üzleti utakra hivatkozva Beánál tölti Krakkóban. Bea fiatal szép nő, foglalkozására nézve templomi festő. Andris ebben az életben a város melletti kápolnában a Teremtést festi, érzékenyen és tehetségesen. Pesten talentumos üzletember, Krakkóban kiváló művész. Mintha két ember lakozna benne. Ráadásul Andris mindkét életével elégedett. És miután hibátlanul konspirál nem kényszerül választásra. Egészen eddig a napnak hajnaláig. Bea ugyanis terhes lett, a kapcsolat megérett a törvényesítésre.

Történetünk hajnalán Andris elindul a krakkói esküvőjére. Csak ő tudja, hogy ez képtelenség. Mégis: úgy szédül bele az események könyörtelen menetébe, mint a gyertya lángjába hulló bogár. Csodára vár. Ezen a hajnalon tehát Andris beül a kocsijába. Lesz, ami lesz. Aztán egyszer csak, mintha a családi múlt és a randevúra hívott végzet játszana vele, történik valami, amely alapjaiban forgatja meg a történetet. Az autóban elromlik a fék.

Plot keywords

affair, cracow, one day

awards

2002 Cairo International Film Festival: Main Prize (Golden Pyramid)
2002 Hungarian Filmweek: Best Cinematographer
2003 Houston WorldFest: Silver Remi

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |