sex hikaye

Amrita Sher-Gil (Amrita Sher-Gil)

documentary 53 min,
B & W Hungarian

Crew

director Sándor Sára
  writer Sándor Sára
  director of photography Rezső Wonke , Sándor Sára
     
     

Synopsis

Sára Sándor háromrészes, egyenként 50 perces lírai hangulatú dokumentumfilmet készített Amrita Sher-Gil indiai és magyar származású festőművészről, a XX. századi festészet egyik legérdekesebb alakjáról.
A gyönyörű Amrita tragikusan rövid, ám annál szenvedélyesebb, viharos életet élt. Gauguini intenzitású művészetét rengeteg csodálatos festmény őrizte meg. Amritát joggal tekintik az indiai festészet megújítójának.
A dokumentumfilm bemutatja Amrita Sher-Gil életútját, emberi kapcsolatait. s azokat a hatásokat, amelyek a fiatal művészt érték. Életének magyarországi, indiai, pakisztáni helyszínei mellett felvillan a filmben a "tanulóévek" Párizsa.
Sára érzékenyen mutatja be a művész fejlődését, látásmódjának változását, festészetének elmélyülését, s India egyre mélyebb és értőbb befogadását.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!