sex hikaye

Itthon otthon (Itthon otthon)

documentary 52 min,
Color Hungarian

Crew

director Zsolt Balogh
  director of photography András Szalai
     

Synopsis

Krencsey Marianne színésznő volt, letagadhatatlanul a legismertebb emberek közé tartozott az ötvenes és hatvanas években. Sztár volt. Ünnepelték őt, sokan akartak a kegyeibe férkőzni, és sokan tagadták meg őt, amikor ellenségnek, veszélyes elemnek ítélte őt a hatalom, és távollétében - a bírósági határozat értelmében - kényszermunkára ítélték férjével együtt.
Filmjei révén mindenféle kinevezési ceremónia nélkül észrevétlenül Magyarország kulturális követe lett az ötvenes évek teljesen bezárt politikai rendszerében. Mesés helyeken fordult meg. Legtöbbünk még álmaiban sem reménykedhetett, hogy eljut ezekre Magyarországról. Világsztárokkal, politikai vezetőkkel találkozott, s ezt mindenki irigyelte tőle. Ezért is került csapdába, és ezért is kellett 1966-ban szabályosan elmenekülnie itthonról, és új otthont keresni...

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!