sex hikaye

Dunaszaurusz (Dunaszaurusz)

documentary 87 min,
Color Hungarian

Crew

director Ádám Csillag
     

Synopsis

A "Dunaszaurusz", a rendszerváltás filmje. A Bös-Nagymarosi Vízlépcsőrendszer problémáinak átfogó ábrázolásával egyszersmind, a magyarországi diktatórikus társadalmi berendezkedés csődjét is bemutató dokumentumfilm. Keletkezésének időszakában 1984-1988-ig a témával kapcsolatos hírzárlat volt érvényben.
Ennek megfelelően a film első része azokat az információkat tartalmazza, amelyek forgatásának időszakában a társadalom széles rétegei számára hozzáférhetetlenek voltak. Ütközteti azon érveket, amelyek ebben az időszakban csak a színfalak mögött és akkor is rendkívül korlátozott mértékben küzdhettek meg egymással.
A vízlépcsőrendszer rendkívül összetett problematikájának rendszerbe szervezésével a film első része alkalmas volt arra a célra, hogy a diktatúra végnapjaiban, a cenzúra összeomlásával egy időben bemutatva, elősegítse az állampolgárok tömegeinek tisztánlátását az addig számukra ismeretlen kérdésben.

pictures
No picture
Video
No video

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!