sex hikaye

Párhuzamos töredékek - Családi kalendárium (Párhuzamos töredékek - Családi kalendárium)

documentary 54 min, video
portrait Color Hungarian

Crew

director Zsuzsa Dessewffy
  director of photography Tibor Farkas
  editor Zsóka Erdélyi
     
     

Cast

Ervin Nagy
  Moholy-Nagy Hattula
     
  Production company Go-Film Kft.
     
     

Synopsis

A film a világhírű magyar képzőművész, Moholy-Nagy László életét mutatja be, középpontba állítva testvéréve, Nagy Ákossal való kapcsolatát. A két testvér az első világháborúban szakadt el egymástól és ettől az időtől kezdve külön-külön folytatták életútjukat. Moholy-Nagy László Németországban, majd később Amerikában (ott is halt meg), Nagy Ákos a Szovjetunióban, ahol a sztálini rezsim kivégeztette.
A két érdekes életutat mindkettő gyermek Hattula Moholy-Nagy és Nagy Ervin meséli el, az egyik Amerikában, a másik orosz nyelven Németországban. Találkozásuk hihetetlen történetét is elmondják. Ervin Nagy a 70-es években nézte a moszkvai televízió kulturális magazinját, amely Moholy-Nagy László budapesti kiállításáról szólt. Az emlékek foszlányából összeállt a kép előtte, hogy ő valóban a művész unokaöccse. Elindult, hogy megkeresse rokonait, először Magyarországon, majd azok segítségével Hattula Moholy-Nagyot.

Plot keywords

brothers, reunion
pictures
No picture
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!