sex hikaye

Gyömrői gyilkosságok (Gyömrői gyilkosságok)

documentary 63 min, video
historical Color Hungarian

Crew

director András Kisfaludy
  producer András Kisfaludy
  director of photography Tamás Nemescsói
     
  editor Kovács Gyula P.
     
  Production company Munkart Bt.
     
     

Synopsis

Magyarország legnagyobb politikai gyilkosságsorozatát közvetlenül a II. világháború után hajtották végre a gyömrői járásban.
1946 februárjában Futó Dezső a Parlamentben interpellált, de sem szóban, sem írásban nem kapott választ. Csak a rendszerváltozás után nyílt arra lehetőség, hogy az Országházban ez az ügy újból napirendre kerüljön, 1992-ben dr. Török Gábor interpellált.

A tények: 1945 tavaszán - az azóta lezárult ügyészségi jelentés szerint - 28-an estek áldozatul a bestiális gyilkosságsorozatnak. Mások szerint az áldozatok száma csaknem száz. A gyömrői járáshoz tartozó hét település vezető értelmiségét ölték meg teljesen ártatlanul az új rendőrség emberei. Az áldozatok között volt bíró, közjegyző, pap, tanár, földbirtokos, grófok és egy baloldali filozófus, akit dr. Révay Józsefnek hívtak. Az áldozatok hozzátartozói később évtizedeken át rettegésben, félelemben, megaláztatásban éltek.A forgatás idején is volt olyan, aki megtagadta a szereplést. Az egyik áldozat fia, Pinnyey Szilárd a film szereplője.

Plot keywords

murder, war
pictures
No picture
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!