sex hikaye

Mikor szolgának telik esztendeje (Mikor szolgának telik esztendeje)

documentary 41 min, video
portrait Color Hungarian

Crew

director Attila Moharos
  director of photography Béla Körtési
  editor Júlia Kende , Béla Körtési , István Révész
     
  music együttes Ghymes , Boglárka Kerekes
     
more crew további stábtagok

Cast

Ágnes Ambrus
  Csaba Fülöp
  Fülöp Csaba id.
  János Máthé
  Levente Fülöp
     
  Production company Pilot Stúdió
     
     

Synopsis

A székelyföldi "családregény" elbeszéléseinek sorát a már korábban leforgatott, "S immár itt vagyok" című első tétel nyitja. Ez a tizennégy éves Fülöp Leventéről szól, akit alkoholista szülei szolga-gyereknek, pajtában lakó és felnőttként dolgozó kiscselédnek szegődtettek el. Leventének a szigorú gazda portáján vérébe ivódik a szakadatlan iparkodás - ám egyéb útravaló vagy fizetség nem jut neki, amikor Atyháról odébbáll.

A "Mikor szolgának telik esztendeje" című második tételben Leventét megférfiasodva látjuk viszont. A fiú Firtosváraljára került, ahol bátyja, Csaba cselédeskedik, úgyhogy Levente is itt talált magának új gazdát. A helyzetükkel számot vetô fiúkat nem is annyira mostoha sorsuk bántja, hanem az, hogy hiába vágyódnak a család után, hiszen az szétesett, hét testvérük árvaházba került. Elénk tárul ennek története - ezzel szembesülve szólal meg az anya és az apa is -, Levente és Csaba pedig a testvérek fölkutatására tökélik el magukat... A két fiú lassan nagykorúvá válik, és szembesülniük kell életük keserveivel. A film azoknak állít emléket, akiktől elvették a gyerekkorukat.

Plot keywords

farm, slave
pictures
No picture

Related articles
Videos
No video

awards

2003 Kalamata International Documentary Film Festival : Silver Olive Award
2003 Hungarian Filmweek: Best Cinematographer

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!