sex hikaye

Mr. Vulkán (Mr. Vulkán)

documentary 28 min, video
nature Color Hungarian

Crew

director Zoltán Jász
  producer Péter Marschall
  director of photography Zoltán Csincsi
     
  editor István Szilva
     
more crew további stábtagok

Cast

Steinberg Genrikh
     
  Production company Marker Film
     
     

Synopsis

Genrikh Steinberg vulkanológus professzor vezetésével 2002. nyarán egy 16 tagú orosz expedíció érkezett a Kuril-szigetekhez tartozó Iturupra. A geológusokból, színesfémkutatókból, ritka fém specialistákból álló csapat kapta azt a feladatot, hogy felépítse a világ első bányáját egy működő tűzhányó tetején. A csapat vezetője, akit világszerte csak Mr. Vulkánként ismernek, a rénium megszállott kutatója.

A bánya nem más, mint egy jövőbeni nagy ipari létesítmény működésének modellezése kicsiben. Az egyik, 600 fokos fumarolamező közepére állították azt az óriási vasládát, amelyikben kicsapódik a rénium. A rénium az egyik legritkább elem a földön. Előállítani eddig csak mesterségesen lehetett. Az olvadáspontja a fémek közül a legmagasabb, 3180 Celsius fokon válik cseppfolyóssá. Stratégiai jelentôséggel bír, ugyanis ha fémet ötvöznek vele, annak élettartalmát 6-8-szorosára növeli. Ezért nélkülözhetetlen rakéták, repülőgépek és számítógépek gyártásánál.

A világ más részein a vulkanológusok hő- és saválló védőruházatban dolgoznak, mivel a több száz fokos hőmérséklet és az agresszív gázok súlyosan károsíthatják az egészségüket. A legveszélyesebb a feltörő gázban lévő kénsav, amely belélegezve 3 perc alatt halált okoz. Itt viszont az egyetlen komoly védőfelszerelés most a gázálarc volt. Ezen kívül szövetkabátban, gumicsizmában, vagy egyszerű bakancsban próbálták megvédeni magukat a tudósok.
Az expedíció 3 hónapos emberfeletti munkájának állít emléket a film.

Plot keywords

mine, volcano
pictures
No picture

Related articles
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!