Print

A Szent Lőrinc folyó lazacai

feature 116 min, 35 mm
drama Color Hungarian-Italian

Crew

director Ferenc András
  writer Lauretta Enzo , Milioto Stefano
  screenwriter Milioto Stefano , Ferenc András , Lauretta Enzo
     
  producer Tagliabracci Patrizio , Finelli Carla , Gábor Garami
  director of photography Ferenc Pap
     
  editor Hajnal Sellő
  music László Tolcsvay
  set designer Andreoli Arturo
  costume designer Romanini Rosanna

Cast

Viola Bernadett Gregor
  Matyi Eszter Ónodi
  Varga János Gönczöl
  Paolo Maria Magro Antonio
  Filippo Rapisarda Enzo
  Kerekes Sándor Sándor Szakácsi
  Production company Cinema-Film Kft. , G.P.A. S.R.L.
  sound postproduction R.D.I Sound Design Studio
     
  Release date Thursday, 28 August 2003
     

Synopsis

Paolo és Filippo, a két szicíliai jóbarát az ún. Európai Iskola művészeinek szentendrei gyűjteményes kiállításán megismerkedik két magyar származású kanadai lánnyal: az érzelmes, befelé forduló, álmodozó szemű Violával, és a temperamentumos, de felületes, könnyelmű Matyival.
A fiatalon elhunyt Országh Lili képei láttán Viola úgy érzi, mintha már találkozott volna a képekben megfogalmazott érzésekkel, az ábrákkal, a tárgyakkal. Minden idegszálával a gyökerei kutatására kezd koncentrálni. A két lány szinte semmit sem tud a felmenőiről, a családban nem beszéltek az emigráció okairól. Szerencsétlen korafelnőttkori élményeik után Európába menekülnek, amely számukra egyfajta Eldorádót jelent. Gazdag férjet keresnek, aki mellett végre nyugodtan, biztonságban élhetnek. Visszafelé mennek a szüleik által megtett úton, mint a lazacok a Szent Lőrinc folyóban.

Néhány napos ismeretség nyomán a két pár között tökéletes egyetértés alakul ki. Filippo és Matyi számára az egész nem több egyszerű kalandnál. Míg az özvegyember magányába burkolódzó Paolo újra rátalál a szerelemre, addig Violát a Paolo iránt egyre erősödő érzelmei sem tudják eltéríteni önmaga megtalálásának kényszerétől, a szabadsága megtartásától.

A párok Agrigentóban találkoznak újra, de végül mégis szakítanak, mindegyikük visszatér a maga életéhez. Filippo írja a tudósításait, Matyinak elérhető közelségbe kerül a nagy terv valóra váltása, csak Paolo nem tud lemondani Violáról. Végigjárja a lányhoz kötődő emlékeinek minden helyszínét, de mindhiába: a lánynak nyoma veszett. Az önmagát megtaláló Viola, számára végleg eltűnt, mintha a föld nyelte volna el.

Plot keywords

love, painter, sicily

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |