Print

Workshop

feature
Color Hungarian

Crew

director András Jeles
  writer András Jeles
  screenwriter András Jeles
     
  director of photography Tamás Babos
  editor Károly Szalai
     

Cast

Bori Rutkai
  Dénes Debrei
  György Hunyadkürti
  Gyürk Szakonyi
  István Bickei
  Júlia Nyakó

Synopsis

- Amikor írtad, forgatókönyvnek írtad, vagy egyszerűen írtál egy szöveget, ami vitt?
- Tudtam, hogy ez film lesz, de írás közben nem törődtem vele. Azt a töredékességet akartam rekonstruálni, ami a Parasztbibliában megvan, mert én eredetileg nem akartam semmit írni. Nekem nagyon megtetszett a Parasztbiblia, és azt néztem már évek óta, hogy hogyan tudnék ebből filmet csinálni. Ebből a rengeteg anyagból, kezdve a Teremtés történetétől - mert Mózes első könyvétől kezdve vannak a Parasztbibliában töredékek - egészen a Jézussal foglalkozó evangéliumokig, de ezek mind töredékek, s az istennek nem ment, hogy ebből én egyvalamit csináljak. Évek kellettek ahhoz az egyszerű gondolathoz, hogy akkor írjál valamit te magad, egy történetet.
Ott szerencsétlenkedek, és érzem magamban a filmet, hogy itt nagyon nagy lehetőség van, és hogy mégsem tudom összehozni.
Hát akkor írjál. És akkor rájöttem, hogy kedvem van ezt írni.

"...Azért csak hallják, s értsék meg kegyelmetek, ha van érkezésök, fogadják jó szűvel, amit úgy kaptam magam is azoktól, kik a test abroncsaitól, s avult donga-bongáitól immá megszabadultak, s poraikat az elődök porával elkeverték, hallgassák kegyesen Józsefnek
és testvérjeinek igaz történetét..."

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |