Print

Gumiember

short 16 min, video
drama Color Hungarian

Crew

director Károly Ujj-Mészáros
  director of photography Szőke András (másik)
  editor Tamás Kollányi , Károly Ujj-Mészáros
     

Cast

Gáspár Mesés
  József Vásári
  László Nádasi
  Production company Future Films , Pepin És Társa
     
     

Synopsis

Norbi alszik. Norbi alszik és álmodik.Olyan világba álmodja magát, ahol a rendes, hús-vér embereken kívül szomorú, elnyomott, másodlagos állampolgárokként gumiemberek is élnek. A gumiemberek ezt annak köszönhetik, hogy híján vannak bizonyos alapképességeknek: a szaglásnak, az ízlelésnek, a hallásnak és a beszédnek.
Norbi álmában megismerünk egy ábrándos lelkületű gumiembert, aki egy kellemetlen háztartási baleset kapcsán kilyukad otthonában. Mivel otthoni ragasztókészlete hiányosságokat mutat, kénytelen elsietni a közeli gumishoz, ahol megismerkedik Norbival. A gumiember és a kisfiú egy nagydarab marcona ember jóvoltából kellemetlen eseményeknek lesz szenvedő alanya, de e közös kaland következtében barátság szövődik közöttük. A furcsa álombéli történet szívet melengető véget ér, de a valóság, amiből az álom táplálkozik, már korántsem ilyen vidám.

Plot keywords

adventure, dream

awards

2003 Hungarian Filmweek: Best Experimental Film
2004 Houston WorldFest: Silver Remi

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |