sex hikaye

Platón és Haumann (Platón és Haumann)

short 27 min,
Color Hungarian

Crew

director István Sipos
  director of photography Péter Jankura
     

Synopsis

Kisjátékfilmünkben Haumann Péter részleteket ad elő élete legsikeresebb előadásából a "Szókratész védőbeszéde" című monodrámából, melyben Platón az élet legmélyebb kérdéseit feszegeti: milyen sorssal áldva-verve juthat el valaki oda, mint Szókratész, hogy lényegében nincs hatalma a világ dolgainak alakulása felett, s mégis őt teszik mindenért felelőssé? A kiválasztottság vajon azt jelenti, hogy az ilyen sorssal áldott-vert ember mindent az igazságra való törekvés és igazságmondás szent akaratával tár fel?
A próféták üzeneteiben mindig az a meglepő, hogy átlépik koruk határait a kimondhatóság küszöbértékéről tudomást sem véve, ezzel szemben Szókratész, még ha időnként Istenekkel is támad vitája, rendkívüli alapossággal, tárgyi tudással ismeri-elemzi korának világát, amely erkölcsi-etikai mivoltában semmiben sem különbözik mienktől.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!