sex hikaye

Haláljog (Haláljog)

documentary 60 min,
B & W Hungarian

Crew

director István Jelenczki
  screenwriter Sándor Csukás
  music László Hortobágyi
     
     

Synopsis

"A halálkultúra hiánya az életkultúra hiánya." A film a születéstől a haldoklásig tartó élettani folyamatban bekövetkezett, visszafordíthatatlanul halálos betegségek egy-egy példaértékű helyzetét elemzi az eutanázia tükrében. Kísérlet arra, hogy több megközelítési pontból bemutassa azt a kritikus helyzetet, amely az aktív és passzív eutanázia jogi és orvos-etikai elmélete, valamint a mindennapi orvosi gyakorlat között feszül. És felteszi a kérdést: mikor rendelkezhetünk, rendelkezhetünk-e egyáltalán életünkkel és halálunkkal?
Közreműködik: Dr. Czeizel Endre genetikus, Polcz Alaine pszichológus, Dr. Blasszauer Béla orvos-etikus, Dr. Monory Bulcsú kandidátus, Dr. Papp Lajos szívsebész, Jelenits István piarista tanár, Dr. Buda Béla pszichiáter, Dr. Sándor Judit jogász, Dr. Vezsenyi Károly

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!