sex hikaye

István, az apostoli király (István, az apostoli király)

documentary 14 min,
B & W Hungarian

Crew

director Orsolya Székely
  director of photography Klára Péter , Zsolt Marcell Tóth , Marton Frigyes B.
  music Károly Cserepes
     
     

Cast

Gábor Magyar
  József Balogh
  Júlia Nyakó
  Lukács Bicskei
  Misu Szabó
     

Synopsis

Ó, igazán boldog István, hogy lakása legyen a mennyekben felépítve örökkön, magát formálta az Úr hajlékává a földön! Szellemének fiatalkorában felvett szigorát élete végéig megőrizte. Alig nyílt ajka nevetésre. Mindég úgy mutatkozott, mintha Krisztus ítélőszéke előtt állna. Midőn az irigységgel és gonoszsággal teljes ördög sugallatára a pogány nép vonakodott nyakát a keresztény hit igájába hajtani, vezéreik megölése után, a keresztség vizében megfürösztötte, és hűséges papok által osztván az üdvösség intelmeit, az egy istent imádni kényszerítette.

Szent Gellért: "...tanácsának intéséből az Szűz Máriát ez Magyarországban Bódogasszonynak avagy ez világnak nagy asszonyának hívnák. Szent István királ es ez szegény országot Bódogasszony országának nevezé." Mikor már nem volt kétséges halálának hamari napja... kezét és szemét a csillagokra emelve így kiáltott fel: "Ég királynője, e világ jeles újjászerzője, végső könyörgéseimben a szentegyházat a püspökökkel, a papokkal, az országot a néppel s az urakkal a te oltalmadra bízom; nékik utolsó istenhozzádot mondva lelkemet kezedbe ajánlom."

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!