sex hikaye

Fény-kép (Fény-kép)

documentary 36 min, video
portrait Color Hungarian

Crew

director Gyula Radó
  director of photography György Sibalin
  editor János Csepregi
     
  music Károly Binder
     

Cast

Erika Kocsor
  Imre Zalka
     
  Production company Bubryák Stúdió Médiatanácsadó És Filmiroda Bt.
     
     

Synopsis

"Mi a fény? - teszi fel a kérdést a Bauhaus legfiatalabb professzora újra és újra, hogy egyre tökéletesebb rendszerbe foglalja a kérdés szülte újabb kérdésekre adott válaszokat. Mi a fény? Anyag és mozgás. Valóság és varázslat. Tudomány és művészet. A fény átvilágítja a testeket, és a dolgok hajlékony megközelítése az állandóan változó, mozgó térben képessé teszi a gondolkodást is arra, hogy a szerkezetet fedje fel a homlokzat helyett. Moholy-Nagy László mintha mindenütt és mindenben ugyanazt kereste volna. Az optikai teremtőerő mibenlétét és határait kutatva érezte, hogy egyvalami rendkívüli forma- és téralkotó képességgel bír, és ez a valami, ami egyébként új korszakot nyitott a vizuális kultúra történetében nem más, mint a mozgó fény.

Ez a film egy szenvedélyes tanár, egy megszállottan kísérletező művész, egy játékos ember gondolkodásmódjának, szellemi életútjának története "a festéktől a fényig".

Plot keywords

light, painter

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!