sex hikaye

Ide hallgassatok pulyák… (Ide hallgassatok pulyák…)

documentary 53 min, video
educational Color Hungarian

Crew

screenwriter Bernadett Frivaldszky
  director of photography Surányi Z. András
  editor Júlia Sívó
     
     
more crew további stábtagok
  Production company Unio Civilis
     
     

Synopsis

Eredetileg a világ első olyan öregek otthonát akartuk bemutatni, melyet cigányok építettek a maguk számára. Ez egyrészt azért érdekes, mert mint ilyen az első, másrészt meg azért, mert a cigányoknál nagy szégyen az öregeket otthonba adni. Az öregeknek nagy a becsületük, és közülük választják ki a cigány törvény - a romani kris - bíráit is. Mi történt tehát, hogy otthont építenek számukra?

A választ ugyan sejtettük, de tőlük akartuk hallani.

Amikor beléptünk az otthonba, egy öregasszonyt mutattak be nekünk elsőként. Milli nénit. Mondták, hogy jóbeszédű az öreg. Így volt. Olyannyira, hogy a forgatásra szánt öt nap alatt el sem tudtunk, nem is akartunk mozdulni mellőle. Csak ha már - szó szerint és kép szerint is - kidőlt, elaludt a sok beszédtől.

Előadásmódja rendkívül ízes, szenvedélyes, érzelmektől hullámzó.

Ott voltunk a hétköznapjaiban, orvosi vizsgálatnál, ebédelésnél, sétáltatásnál, hazatelefonálásnál, öreg barátnői látogatásánál? És akkor is, amikor fia - Szöcske - meglátogatja az otthonban. Mentegetőzik anyjának, vigasztalja, rimánkodik, hogy ne legyen szomorú, döbbenetes nyíltsággal megbeszélik a temetést is. Mert Milli néni legnagyobb félelme, hogyha meghal, nem tudja hova kerül az otthonból a teste.

Az utolsó napon hazakísérjük a régi házba, hogy ruhákat szedjen össze magának. Itt erősen megrohanják az emlékek, kezébe vesz egy régi virágcsokrot, megszédül, elejti, és elsírja magát. Milli néni pár hónappal a forgatás után meghalt.

Plot keywords

gipsy, retire home
pictures
No picture
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!