sex hikaye

Átváltozások - Labirintusszerelem (Átváltozások - Labirintusszerelem)

documentary 82 min,
Color Hungarian

Crew

director László Martinidesz
  screenwriter László Martinidesz
  director of photography Béla Körtési
     
  editor Béla Körtési
  music Purple zenekar Deep
     
     

Synopsis

Hányszor kerülünk életünk során választások elé? Hányszor tudjuk, hogy helyes és hibás döntés közül melyik lenne az igazi, s hányszor lépjük mégis a rosszat. S hányszor érezzük gyengének magunkat a jóra, a követendőre!

Egy fiatal rendező dokumentumfilmet készít Karcsikáról, a hányatott sorsú, éppen felnőtté váló, vergődő fiúról. Eközben akaratlanul mintájává, példa- képévé válik a szülők nélkül nevelődött fiúnak. De vajon alkalmas-e erre a szerepkörre? Követendők, követhetők-e az ő lépései? Karcsika halála számvetésre készteti: választásainak, tetteinek, saját útkeresésének buktatóira irányítja figyelmét?

A film tartalma több rétegű, története több irányú. Rétegeiben egymás mellé rendeli a dokumentum és fikció, álom és valóság, jelen és múlt ábrázolásmódját. A cselekmény több szá- lon, több időben, több irányban fut. Egy rendező rendezetlen és rendeződő kapcsolatai: feleséggel, pincér-nővel, annak barátjával és filmjének főszereplőjével. Mint Thészeusz bolyongása a Labirintusban, harca az embertestű Minotaurusszal, a dominó-játékossal.
Találkozások igazságot kereső hősökkel, mesékhez forduló szereplőkkel, történetbe vesző cselekmé-nyekkel, eseményekből kirakott sors- helyzetekkel, ahol a verbálisan elhangzó meditációk (Pilinszky János szövegei) illusztrálják a képeket, vagy a képsorok illusztrálják a szavakat, és a metszéspontokban, kereszteződésekben válnak meditációvá.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!