sex hikaye

David Murray, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band koncertje (David Murray, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band koncertje)

59 min,
concert Color Hungarian

Crew

director Sándor Silló
  director of photography Tibor Nemes
     

Synopsis

Balogh Kálmán cimbalomművész együttese 1994-es megalakulása óta alapvetően a cigánymuzsika különböző válfajait játssza, melyekbe azonban a vezető sokirányú zenei kalandozásaira alapozva a csapat tagjai virtuózan vegyítik a jazz és a folkzene árnyalatait. Fordulatos, sok humorral fűszerezett, oldott muzsikájuk Közép-Európa egyik legprogresszívebb, legizgalmasabb zenekarává emelte őket. Partnerük ezúttal David Murray tenorszaxofonista volt, akit már korai indulásakor markáns, fajsúlyosan új hangja különböztetett meg az akkori divatos bebop fúvósoktól. A New Yorkban föltűnt Murray a kor három vezető avantgárd zenészével 1977-ben alakította meg a híres World Saxophone Quartetet. Ekkortól felívelő pályája során aztán szintézist teremtett John Coltrane radikalizmusa és a klasszikus jazztradíció között, a szabadság és az agresszió mellett pedig mindig jelen volt zenéjében a romantika, a gospel és a rhythm and blues. A nyugati zene hagyományos hangkereteit manapság már visszafogottabban feszegető szaxofonos és a cimbalomzenék hazai mesterzenekarának találkozása rendkívüli élményt ígér a nézők számára.

Közreműködő zenészek: David Murray - tenor szaxofon, Balogh Kálmán - cimbalom, Kovács Ferenc - trombita, Budai Sándor - hegedű, Major László - hegedű, Kuti Sándor - gitár, Novák Csaba - bőgő.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!