Print

Csak egy kislány...

documentary 27 min, video
portrait Color Hungarian

Crew

director László Kerényi , Dávid Kerényi
  director of photography László Kerényi
  editor Dávid Kerényi , László Fésüs
     
  music Bernstein Leonard , Ferenc Lehár , Ferenc Vecsey , Brahms Johannes , Schröder Friedrich

Cast

Márta Eggerth
  Miklós Kőniger
  Production company Kerényi László
     
     

Synopsis

2002. május 16-án Eggerth Márta koncertet adott a bécsi Theater an der Wienben. A koncertfelvétel és a művésznővel készült rövid interjú adja a portréfilm keretét. Eggerth Márta egy nagy korszak utolsó képviselője, hisz kortársa Kálmán Imrének és Lehár Ferencnek. Magas életkora ellenére ma is énekel, és fájdalommal tölti el, hogy Magyarországra soha nem hívták.

A film Eggerth Márta és lengyel származású férje, Jan Kiepura életét mutatja be, megjelölve a főbb állomáshelyeket archív filmrészletek és fotók felhasználásával. A művésznő gazdag életpályája itthon még a szakemberek számára is szinte teljesen ismeretlen, pedig szerepléseivel ma is lenyűgözi New York-i, bécsi és berlini közönségét. 92 évesen is koncertezik, kiválóan beszél magyarul, bár 1939 óta nem járt szülőhazájában.

Plot keywords

artist, concert

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |