sex hikaye

Magyar zsidó, vagy zsidó magyar? (Magyar zsidó, vagy zsidó magyar?)

26 min,
B & W Hungarian

Crew

director Gyula Radó
  director of photography György Sibalin
     

Synopsis

"Köd mögöttem köd előttem? / Száz batyuból szedelődtem,/ Szász lány tején nevelődtem,/ Zsidó névvel magyar lettem./ Tótok közé keveredtem,/ Földjükön leheveredtem ?/ Sok gyökérből eggyé nőttem,/ Vád mögöttem vágy előttem." (Lesznai Anna 1938)

A műsor szereplői önmagukról vallanak, gondolataik közül kettőt idézünk: "Magyar? Nem tudom, már nem gondolkozom magyarul, már minden más. Héberül gondolkozom, héberül számolok. Már nem tudok magyar lenni. Nem tudok az lenni, mert kisgyerek voltam, amikor elkerültem 1947-ben, és ma már bevallva nem úgy érzem magam, hogy hazajöttem, hanem, hogy eljöttem egy helyre a gyökereimet keresni." "Szerintem minden zsidó egy magyar, mert én magyarnak születtem, az állampolgárságom magyar. Magyar iskolában nevelődtem és magyar iskolába jár ma is a gyerekek zöme. Alig van zsidó iskola, és mindenki egy magyar zsidó."

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!