Print

Children of glory

115 min, 35 mm
drama Color Hungarian

Crew

director Krisztina Goda
  screenwriter Éva Gárdos , Réka Divinyi , Eszterhas Joe , Géza Bereményi
  producer Andrew G. Vajna
     
  co-producer Parsons Clive , Zákonyi S. Tamás
  director of photography János Vecsernyés , Buda Gulyás
     
  editor (Komlóssy) Annamária Szántó , Éva Gárdos
  music Glennie-Smith Nick
  executive producer Sándor Demján
  set designer János Szabolcs
  costume designer Beatrix Aruna Pásztor

Cast

Józsika Dániel Gábori
  Karcsi anyja Ildikó Bánsági
  Szabó Karcsi Iván Fenyő
  Telki Károly Gesztesi
  Falk Viki Kata Dobó
  Abonyi Gyula Kornél Simon
  Frank Krisztián Kolovratnik
  Szovjet tankos Mihály Szabados
  Feri bácsi Péter Haumann
  Kardos Róbert Marton
  Vámos Tibi Sándor Csányi
  Karcsi nagyapja Tamás Jordán
  Imi Tamás Keresztes
  Hanák Eszter Viktória Szávai
  Jancsi Zsolt Huszár
  Accounting Abacus-Consult Kft.
     
     

Synopsis

1956. Magyarország csupán egy kis csatlósállam a szovjet blokkban, de nagyhatalom is: vízilabda-válogatottja verhetetlen. A pólós srácok a vasfüggöny mögött is az élet császárainak érzik magukat; élvezik a sikert és a lányok rajongását, magabiztosak és összetartók. Eddig egyetlen egyszer veszítettek: 1955-ben, amikor egy moszkvai mérkőzésen a bíró nem engedte őket győzni. Mindannyian a visszavágásra, a melbourne-i olimpiára készülnek. Ám a történelem alaposan összekavarja a terveiket. Budapesten kitör a forradalom. A csapat fiatal sztárja, Karcsi és barátja, Tibi belekeveredik az utcai eseményekbe. Eleinte csak a kalandot keresik. Karcsinak megakad a szeme Vikin, a harcias műegyetemista lányon és a nyomában járva eljut a forradalom legfontosabb színhelyeire: ott van a Kossuth téren, majd a Rádió ostrománál is.

Idestova egy évtizede foglalkoztatta a gondolat Hollywoodban befutott hazánkfiát, hogy filmet forgasson 1956-ról, így tisztelegve a magyar forradalom emléke előtt. Sokáig nem talált olyan történetet, amely igazán megragadta volna, és izgalmas, átélhető formában mutatná be az akkori eseményeket. "Véletlen egybeesés, hogy pont 1956. december 6-án indultam el Magyarországról, azon a napon, amelyiken a magyar vízilabda-válogatott véres elődöntőt vívott a szovjet csapattal Melbourne-ben - mondja a világhírű producer." Végül ez adta az ötletet a filmhez: a két párhuzamos történelmi esemény, ugyanakkor zajlott az olimpia, mint amikor itthon kitört, majd elbukott a forradalom.

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |