sex hikaye

Ha egy pianínó beszélni tudna... (Ha egy pianínó beszélni tudna...)

documentary 51 min,
B & W Hungarian

Crew

director László Kalmár
  director of photography László Tubay
     

Synopsis

A Józsefvárosban van egy ház, melyről kevesen tudják, hogy számtalan híres alkotás szülőhelye. Ebben a házban van egy pianínó, közelebbről egy Scholze pianínó, mely mellett nem kisebb komponisták alkottak, mint Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Bágya András, Fényes Szabolcs és a többiek... Világhírű magyar nóták és tipikusan pesti nagy slágerek indultak el innen hódító útjukra. Az Ott fogsz majd sírni, hol senki se lát...-tól kezdve a Kislány a zongoránál című dalon át egészen a mindenkor mindenkinek ma is komolyan megszívlelendő szövegű Próbálj meg lazítani?. című slágerig. Ültek ennél a zongoránál - sőt komponáltak is rajta - olyan világhírességek, mint Barbra Streisand és Liza Minnelli házi szerzője, a Chicago és több világhírű amerikai musical alkotója, Peter Howard, vagy a szintén New Yorkban sikeres Charles Kalman, Kálmán Imre fia, aki különösen meghatódva játszotta el azt a világhírű dalt, amit édesapja ezen a pianínón alkotott. S hogy az alma ne essék messze a fájától, ő is ezen a pianínón komponálta meg nagy sikerű budapesti premierjének ma is élő nagy slágerét. És hogy tovább fokozzuk a fokozhatatlant, rákönyökölt erre a pianínóra próba közben a primadonnák primadonnája, Honthy Hanna, a komikuskirály, Latabár Kálmán, a közkedvelt Feleki Kamill, az örök fiatal Bodrogi Gyula, a felejthetetlen Hofi Géza, az egyedülálló kis Kabos, és ne hagyjuk ki Alpár Gittát és a dalszövegíróként most debütáló Kovács Katit sem. A film különleges műfajú dokumentum show, mely amellett, hogy szórakoztat, izgalmas kordokumentum is? Ugye kitalálták, hogy ki lakik ebben a házban, és kié ez az "örökölt" pianínó? Nem? Szabad a gazda? Hát az, akinek jól ismert dalszövegeit hallhatták egész idő alatt. Szenes Iván!

Közreműködők: Kaposi Miklós, Peter Howard, Charles Kalman, Kovács Kati, Koós János, Benza Barbi, Lui, Rost Andrea, Aradszky László, az Apostol együttes, Mary Zsuzsi, Ivonne Jurmann, Bálint Natália, Bodrogi Gyula.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!