sex hikaye

Jegyzőkönyv Mansfeld Péter emlékére (Jegyzőkönyv Mansfeld Péter emlékére)

7 min,
film etude Color Hungarian

Crew

director Szilágyi V. Zoltán
  director of photography János Cseh
  music László Melis
     
     

Synopsis

A tisztességben megboldogult Pongrácz Gergely közvetítésével kezembe került Mansfeld Péter kivégzésének jegyzőkönyve. "Tárgyilagos", szenvtelen szöveg, melynek kifejezései külön-külön értelmetlenek, így évekig eltakarták a lényeget. A lényeg pedig: az idegen hatalom szolgálatában álló bábkormány a fiatal emberi életek kioltását "törvényesen" megrendezett szertartás keretében hajtotta végre. A következő generációk, sajnos nem érthetik meg az elvetemült államgépezet gyáva, életellenes tetteit a művészet segítsége nélkül. Filmemben szóról szóra elhangzik Mansfeld Péter ítélet végrehajtását dokumentáló jegyzőkönyv, miközben a képzőművészet és a film sajátos nyelvezetén, víziószerűen jelenítem meg a fiatal elítélt utolsó perceit. A történtekről alkotott véleményemet teljes nyíltsággal vállalom.

"Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése utáni megtorlások utórezgéseként, súlyosan politikai koncepciójú eljárásban, a 18. életévét éppen hogy betöltő Mansfeld Pétert 1959. március 21-én 9 óra 22 perckor kivégezték. E kíméletlen döntéssel a hatóságok példát statuáltak, a forradalmi ifjúságon akartak bosszút állni. Mansfeld Péter életét áldozta a forradalomért és példátlan emberi helytállással, halálával megmentette vádlott-társa életét. Ezzel világraszóló bizonyságot adott emberségből egy embertelen kor viszonyai között."


pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!