sex hikaye

"Magyarország a második hazám" ("Magyarország a második hazám")

documentary 30 min,
Color Hungarian

Crew

director Rezső Wonke
  director of photography Rezső Wonke
     

Cast

Turbet-Delof Guy
     

Synopsis

Guy Turbet-Delof, a Francia Nagykövetség kulturális tanácsosa és a Francia Intézet igazgatója 1956-ban már tizedik éve tartózkodik Magyarországon. A magyarul is jól tudó diplomata október 6-án Rajk újratemetéséről hazatérve a következő táviratot küldi feletteseinek: forradalom készülődik. 17 nap múlva október 23-a reggelétől kezdve szinte percről percre jegyzi az eseményeket, egészen 1957. január 27-ig. 1956-os naplója 40 évig kiadatlan maradt, 1996-ban juttatta el Magyarországra a Széchenyi Könyvtárnak egy ládányi egyéb dokumentummal együtt.
A 40. évfordulóra a Budapesti Francia Intézet adatta ki magyarul, s jelent meg ugyanakkor Párizsban Virág Ibolya kiadásában franciául is. A ma 84 éves Turbet-Delof-ot Bordeaux melletti otthonában faggattuk magyarországi életéről, barátságairól, 1956-os emlékeiről.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!