Print

Coming soon

short 7 min, video
drama Color Hungarian

Crew

director Nóra Lakos
  director of photography G. S. Ábris
  editor Nóra Lakos , Noémi Mehrli
     
  costume designer János Breckl , Fanny Volcsánszky
  production manager Katalin Naszódi
     
  sound engineer Tamás Zányi

Cast

Aliz Krausz
  Eszter Domján
  Fanny Volcsánszky
  Ferenc Elek
  Fruzsina Lányi
  Júlia Ubrankovics
  László Katona
  Mátyás Naszódi
  Production company Színház- És Filmművészeti Egyetem
     
     

Synopsis

A különböző kultúrkörök mitológiájában meghatározóak a születés mítoszok. Az emberiség sokáig nem volt tisztában a születés pontos biológiájával. Ma, amikor ultrahang segítségével már fotók, sőt videofelvételek készülnek a magzati stádiumokról, egészen szórakoztató a különböző "csodálatos születés" mítoszokkal való ismerkedés. A kínai mitológiában Fu-Hszi, császár olyan anyától született, aki egy óriás lábnyomába lépett, s ettől esett teherbe, de ide sorolható Mária, mint a szeplőtelen fogantatás jelképe. Bár a technika nagy fejlődésen ment keresztül, az élet kritikus pillanataiban az ember reakciója, az agyában átsuhanó gondolatok, érzések nem sokat változtak. Ma is egy szülés - még ha pontosan követjük is a biológiai folyamatot - egyfajta misztikus élmény.

A "Coming soon" egy nő vajúdásának és szülésének az élményét jeleníti meg. A nő fejében a szülés alatt lezajló vízió egy meggyes kertben játszódik. A kertben a mai szülés általános kellékei mellett olyan, a különböző mitológiákban egységesen megjelenő motívumok jelennek meg, mint a fa, az univerzum tengelye, a víz, a föld, és a különböző termések, mint a termékenység egyetemes jelképei. A film egyik meghatározó szimbóluma, a meggy. Gyakran mondogatták a nők, amikor teherbe estek, hogy "meggymagot nyeltem".

A film 2007-ben megkapta Faludi Ferenc Akadémia Filmfesztivál diákzsűri különdíját.

Plot keywords

birth, mother

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |