Print

Irodalom

short 56 min, video
drama Color Hungarian

Crew

director Géza Bereményi
  screenwriter Géza Bereményi
  producer Pál Sándor
     
  director of photography Sándor Kardos
  editor Mari Miklós
     
  music Károly Horváth
  production manager Zsolt Valkony

Cast

Illés Horváth
  Júlia Nyakó
  Mari Törőcsik
  Sándor Gáspár
  Tamás Pintér
  Production company Hunnia Filmstúdió
     
     

Synopsis

Egy 20 éves író, induló irodalmi tehetség azzal tölti napjait, hogy otthon az írógépénél ülve lázasan keres egy novella témát. Egyszer csak kitalálja: egy kémről kéne írnia, aki Budapesten bujkál. Rögtön neki is lát a munkának, és a kémtörténet megelevenedik a filmben.

A képzeletbeli események nagyon ígéretesen indulnak, ám az írónak olykor vissza kell zökkennie a valóságba. Vagy a szomszéd szobában haldokló nagyanyja hívja kiabálva magához, hogy kéri az ebédjét, vagy az anyja érkezik haza a munkából. Időnként furcsa látogatók is beállítanak az utcáról, már ahogy az a hétköznapi életben lenni szokott. És miközben a novella cselekménye halad előre, az író abba sorra beleszövi hétköznapi élete szereplőit, ahogyan a képzelete diktálja. De mindkét világ igazi hőse egy öregasszony, a halálos beteg nagyanya, aki utolsó óráiban életre szóló tanulságokkal leckézteti meg saját irodalmi tevékenységétől megszédült unokáját.

Plot keywords

grandmother, spy, writer

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |