sex hikaye

Majd az idő kipörgeti - Portréfilm Erdélyi Zsuzsanna néprajzkutatóról (Majd az idő kipörgeti - Portréfilm Erdélyi Zsuzsanna néprajzkutatóról)

documentary 60 min, video
portrait B & W Hungarian

Crew

director János Tari
  producer Zoltán Fejős
  director of photography János Tari
     
  editor Zsolt Krámos
     
more crew további stábtagok
  Production company Néprajzi Filmstúdió-néprajzi Múzeum
     
     

Synopsis

Erdélyi Zsuzsannát, mint fáradhatatlan tudósasszonyt ismeri a szakma és a nagyközönség. Ő az archaikus népi imádságok feltárója, gyűjtője, szakértője és kiadója.

Filmünkben arra törekedtünk, hogy megmutassuk milyennek látja a saját, és családja életét azoknak a filmfelvételeknek a segítségével, melyeket 1955-től férje, Dobozy Elemér és saját maga rögzített 8mm-es amatőr filmes kamerájával.

Jelenleg az élete során gyűjtött, írt és fényképezett szakanyagok rendezésén és átörökítésén fáradozik, hogy ezzel is gazdagítsa magyar és európai közösségi emlékezetünket. Több, mint tíz rangos nemzetközi és magyar díj, kitüntetés jelzi tudományos pályájának széles körű elismerését. A film munkásságának ismertetésén túl főként a Néprajzi Múzeumban eltöltött éveit és a Kádár korszakban megvívott szakmai küzdelmeit mutatja be.

Plot keywords

scientist
pictures
No picture
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!