sex hikaye

Mária Sós

 

director, screenwriter

Biography

1971-75: Színház és Filmművészeti Főiskola Film és tévérendező Szak (of:Máriássy Félix) 1976 januárjától az MTV rendezője. 1986-ban elvégez egy Színházi tanfolyamot Párizsban a Thetre du Soleilben, Ariane Mnouchkine-nál. 1997 áprilisában pályázat alapján elnyeri az MTV Rt. Szórakoztató Szerkesztőségének Talk-show rovatvezetői posztját. 2000. május elsejétől ugyanitt főszerkesztőhelyettes. 2003 okt. 20 -tól főmunkatárs. A Filmjus alapítványának kuratóriumi elnöke. Színházi és filmtémájú cikkeket, esszéket ír, Tanít -Elte mozgóképelmélet tanszakán. Főbb munkái: 1976 - 78 Csak ülök és mesélek /sorozat Vitray Tamással 1978 - Játék-film 1979 - Az örök Don Juan I-II 1980 - Boldogtalan kalap (forgatókönyvíró is) játékfilm (Budapest Filmstúdió) 1994 - 95 Városbújócska játékfilm (Budapest Filmstúdió) 1989 - A férfi, aki virágot hord a szájában tévéjáték és színházi előadás is. 1994 - Pártütők (tévéjáték Kisfaludy Károly azonos című drámája alapján) 1997 - A nagy fejedelem tévéjáték Lengyel Menyhért azonos című drámája alapján) 2002 - 2003 A hetedik szoba epizódja Gina, Vajda János titokzatos kedveséről 2003 - Amikor a magyarok síelni mentek Finnországba dok. 2003 - 2004 Budapesti misszió dok - játék 2004 - Hét rongy tévéjáték Fesztiváldíjak: 1976 - Tours a zsűri különdíja 1977 - Belfort Fődíj 1977 - Bilbao Fődíj 1977 - Oberhausen Oklevél

Filmography

director
 
2007 Könyveskép - Nyolclábú tükör
2004 Hét rongy
2003 Amikor a magyarok síelni mentek Finnországba
A budapesti misszió
A történelem rejtett oldala
1997 A nagy fejedelem
1995 A Király uccából indult
Kardos G. György hét napja
1994 A Pártütők
1989 A férfi, aki virágot hord a szájában
1985 Városbújócska
1980 Boldogtalan kalap
1979 Az örök Don Juan I-II
1978 Mindenki cirkusza
1976 Csak ülök és mesélek
1975 Érettségi nélkül
1974 Adalék
Madeira, történelmünk emlékhelye
Simonyi Imre
Ezeregy fortély - Portugália konyhájáról
Lányok
Tamko Sirato Károly
screenwriter
 
1985 Városbújócska
1980 Boldogtalan kalap

 

Reference

pictures
Jajgatan_03.jpg
Jajgatan_04.jpg
Jajgatan.jpg
Jajgatan_06.jpg
Jajgatan_02.jpg
Jajgatan_05.jpg
Jajgatan_07.jpg

Related articles
Videos
No video

Genres

portrait historical
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Contact

Links

Port.hu