sex hikaye

István Grencsó

 

music, actor

Biography

Grencsó István évtizedek óta a magyar avantgárd jazz egyik kiemelkedő alakja. Pályafutása 1979-ben, a Masina zenekarral indult, szélesebb körű ismertségre pedig az 1980-as években a Dresch Quartet tagjaként és Szabados György partnereként tett szert. 1985-ben megalapította a Grencsó Kollektívát, mely azóta is az első számú zenekara. A triótól a big bandig több különböző formációval szerepelt és készített felvételeket, melyekkel a jazz, az etno zene, a pop, a rock, sőt régi magyar tánczenék elemeit különböző módokon vegyíti egyedi, csak rá jellemző látásmóddal. Játszott a Makámmal és a Kampec Doloresszel, máig tagja a MAKUZ-nak. Zenekara: Grencsó Quartet Grencsó Kollektív Budbudas - szaxofon

Filmography

music
 
2001 A flamingó térde
2000 Homokon nőtt város
1999 Variációk Csenyétére
actor
 
2006 Szabados György - Az események titkos története
2005 Szabad vagyok - egy film Grencsó Istvánról
A meztelen folyó
pictures
No picture
Videos
No video

Genres

mockumentary film etude educational portrait
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu