Print

Csaba Varga

 

director, screenwriter, director of photography, producer, cast

Biography

Eredeti végzettsége matematika és rajz szakos tanár. 1968-ban létrehozta a Mohács - 8 képzőművészeti csoportot, majd 1972-ben az IXILON amatőrfilm stúdiót. 1979-ben a Pannónia Filmstúdió Pécsi műtermét, végül 1989-ben Erkel Andrással a Varga Filmstúdiót. Első önálló filmjét 1980-ban készítette el, azóta a magyar animációs filmkészítés kiemelkedő egyénisége.

Filmography

director
 
1998 Ablak
1992 Auguszta szerelmeslevelet ír
1991 Segítség
1987 Szekrénymesék
1986 A szél
1984 Auguszta szépítkezik
Auguszta etet
Valcer
Sztárparádé
1983 Auguszta szilveszterezik
1982 Aktrakció
1980 Csámpáskirálynő
Időben elmosódva
Az ebéd
Mondok nektek valamit
1977 Változások - változatok
BKV-propagandafilm
Gyurmatek
screenwriter
 
1986 A szél
1984 Auguszta szépítkezik
Auguszta etet
1980 Az ebéd
director of photography
 
1986 A szél
producer
 
1996 Nice to Be Here
cast
 
2013 Pannónia Anno

 

Reference

 

Credited with

László Radocsay - director of photography  
András Erkel - producer  
András Muhi - producer  
Attila Dargay - cast  
Béla Vajda - cast  
Ernő Nagy - director of photography  
Ferenc Rofusz - cast  
Ferenc Varsányi - cast  
Hap Magda - editor  
István Orosz - cast  
József Gémes - cast  
Katalin Pálmai - news-editor  
Kriszina Baranyi - production manager  
László Kollár - designer  
Líviusz Gyulai - cast  
Marcell Jankovics - cast  
Ottó Foky - cast  
Péter Szalay - director  
Péter Szoboszlay - cast  
Sándor Buglya - producer  
Tibor Hernádi - cast  
Zoltán Bacsó - director of photography  
Zoltán Lehotay - director  
Zsolt Richly - cast  

Genres

educational
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |