sex hikaye

Erzsi Máthé

91 (16 May, 1927 )

 

actor

Biography

1948-tól a Vígszínház tagja 1952-1982 között a Nemzeti Színház tagja Fontosabb szerepei: Klütaimnesztra az Oreszteiában, Margit királynő a III. Richárdban, Goneril a Lear királyban, Ximena Corneille Cid-jében, Kukuskina Osztrovszkij Jövedelmező állásában, Jourdainné az Úrhatnám polgárban, Martírio Lorca Bernarda Alba házában. A Katona József Színházban játszotta többek között Marja Filippovnát (Három lány kékben), az Anyát(Roberto Zucco), a Generalissimát (Ma este improvizálunk), Klumpetnét (Mauzóleum), Tekerinét (Szeget szeggel) Brigitta asszonyt (Az eltört korsó), Anyikát (Balta a fejbe). Számos díjat és kitüntetést kapott, ezek között 1956-ban és 1971-ben Jászai Díjat, 1985-ben Kossuth-díjat.

Filmography

actor
 
2009 Koccanás
2008 Príma primavéra
2006 Lopott képek
1990 A főügyész felesége
1988 Boszorkánypalánta
1987 S.O.S. szobafogság
A szeleburdi család
1985 A hét varázsdoboz
1984 Szálka, hal nélkül
Az imposztor
1982 Glória
Bolondnagysága
1979 Használt koporsó
Görgey Gábor: Wiener Walzer
Szakonyi Károly: Hongkongi paróka
Nem élhetek muzsikaszó nélkül
1977 Muslicák a liftben
1976 Őszi versenyek
Sakk, Kempelen úr!
Napraforgó
1974 Gyilkosok
1971 A fekete város
1970 Danaida
1969 Virágvasárnap
1968 A Hamis Izabella
1967 Miért beszél annyit Mrs. Piper?
1964 Özvegy menyasszonyok
1959 Égrenyíló ablak
1958 Csempészek
1957 Két vallomás
Külvárosi legenda
Kisember születik
Nem vagyunk angyalok
A karnevál utolsó éjszakája

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Éva Zsurzs - director  (5)
Hilda Gobbi - actor  (5)
Dezső Garas - actor  (4)
György Czabarka - director of photography  (4)
Imre Sinkovits - actor  (4)
Ádám Szirtes - actor  (3)
Éva Schubert - actor  (3)
Ferenc Némethy - actor  (3)

Genres

family drama crime theatre play comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu