sex hikaye

Árpád Schilling

 

director, screenwriter, cast, dramaturg, writer

Biography

1991-93 között a gödöllői Kerekasztal Színházi Társulás tagja, majd az Arvisura Színházban játszik 1995-ig. 1995 januárjában hozza létre a Krétakör Színházat, s ugyanebben az évben felvételt nyer a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakára. 1994 óta a saját társulatával készített előadások mellett számos más munkát is jegyez, köztük Lorca Vérnászát /1994-95/ egy alternatív társulattal, Molnár Ferenc Liliom című darabját főiskolai vizsgaelőadásként, valamint két rendezést Zsámbéki Gábor meghívására a Katona József Színház kamaratermében: az Alulról az Ibolyát! Ladislav Klima regénye alapján /1997-1999/ és a Közellenséget /1999 május óta/, melyet Tasnádi István írt Kleist: Kohlhaas Mihály c. novellája nyomán, s amiért idén elnyerte a legjobb új magyar drámának járó Kritikusok Díját. 1999 szeptembere és novembere között a Strasbourgi Nemzeti Színház iskolájában vezet műhelymunkát Csehov Platonov c. drámájához kapcsolódóan, melynek eredményeként bemutatott Apátlanul című előadás előbb Strasbourgban, majd Milánóban volt látható a Piccolo fesztiváljának keretében. A következő szezonban a Katona József Színház mutatja be diplomamunkáját, Lorca: Bernarda Alba háza c. művét. Tevékenységét 1999-ben a kritikusok a Legígéretesebb pályakezdő elnevezésű díjjal jutalmazták.

Filmography

director
 
2011 Krumpliangyal - Fikció és dokumentum
2007 Hazámhazám
2006 FEKETEország
2003 Határontúl
2002 Jött egy busz...
Közellenség
2000 Nexxt
Határtalanul
screenwriter
 
2012 jp.co.de
2003 Határontúl
cast
 
2010 Ásó, kapa, nagyharang - Ároktő
dramaturg
 
2012 jp.co.de
writer
 
2007 Hazámhazám
pictures
No picture
Videos
No video

Genres

drama theatre play sketch
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu