sex hikaye

Zsuzsanna Gellér-Varga

 

director of photography, assistant to director, director, dramaturg

Biography

Az ELTE Magyar Nyelv és Irodalom valamint Kommunikáció szakának elvégézése közben a Népszabadság Kultúra rovatában jelentek meg cikkei. A TV3 indulásától a Hír3 című esti hírműsorban dolgozott. A kalifornia Berkeley egyetemen Fulbright ösztöndíjasként újságírásból szerzett Masters fokozatot dokumentumfilm-készítésre szakosodva. Diplomafilmje (Screw Your Courage, magyar címe: Macbeth munka után) számos filmfesztiválon szerepelt, Atlantában és San Antonióban megnyerte a Legjobb Rövid Dokumentumfilm díját. 2000-től a New York Times Television-nél videojournalist-ként televíziós dokumentumfilm-sorozatokban dolgozik.
2001 óta Budapesten független dokumentumfilmesként több film készítésében résztvett. (Valahol otthon lenni, 2003. Harmadik találkozás, 2004. Rendező: Almási Tamás. Hazatérés, 2007. Inkubátor, 2009. Rendező: Pigniczky Réka)
Saját dokumentumfilmjeit (Szomszédok voltak, 2005; Zsinagógát vegyenek! 2006; Apacsavar, 2008) rendezőként és operatőrként is jegyzi. A filmeket több hazai és nemzetközi fesztivál is sikerrel bemutatta, illetve sugárzásra megvásárolta a Magyar Televízió és a Duna Televízió.

Filmography

director of photography
 
2008 Kazár - Bölcsőtől a sírig
2006 Zsinagógát vegyenek!
2005 Szomszédok voltak
Harmadik találkozás
2003 Valahol otthon lenni
assistant to director
 
2005 Harmadik találkozás
2003 Valahol otthon lenni
director
 
2006 Zsinagógát vegyenek!
2005 Szomszédok voltak
dramaturg
 
2009 Inkubátor

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

languages

english

Genres

educational historical music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Contact

web www.zsurlofilm.com/

Links

Port.hu