sex hikaye

Ilona Béres

 

actor, contributor

Biography

1964-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Pártos Géza osztályában. Karrierje 1964-ben a debreceni Csokonai Színházban indult. 1965-ben a Madách Színházhoz került. 1967 és 1969 között a Nemzeti Színház társulatában dolgozott. 1969-től 1984-ig a Vígszínházban játszott. 1984 óta ismét a Nemzeti tagja lett. 2000 óta a Magyar Országos Színészegyesület, a MASZK elnöke. Díjai, kitüntetései: Jászai Mari-díj - 1973 Érdemes művész - 1983 Kiváló művész - 1996 A Nemzeti Színház örökös tagja. Főnix-díj - 2005 Sík Ferenc-emlékgyűrű - 2006

Filmography

actor
 
2007 Macskafogó 2. - A sátán macskája
2006 Konrád György: Fenn a hegyen
2001 Moszkva tér
Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde
1998 Csiky Gergely: A nagymama
1995 A körtvélyesi csíny
1989 Sarkadi Imre: Elveszett paradicsom
1987 Dada
1986 Macskafogó
Földi kacaj
1985 Tizenötezer pengő jutalom
1983 Hófehér
Elveszett illúziók
1975 A peleskei nótárius
Három nővér
1974 III. Béla
1973 Bolond és szörnyeteg
Az elsőszülött
Hannibál utolsó útja
1970 N. N. A halál angyala
A fejedelem
1969 A Hanákné ügy
1968 Bánk bán
Az élő Antigoné
1966 Szentjános fejevétele
Aranysárkány
1965 Igen
1964 A kőszívű ember fiai
Álmodozások kora
1963 Nappali sötétség
Öröklakás
Hattyúdal
1962 Az aranyember
Esős vasárnap
A csodakút
Naftalin
contributor
 
1987 A sötétség virágai

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Gyula Bodrogi - actor  (7)
Ferenc Kállai - actor  (6)
András Kern - actor  (5)
Antal Páger - actor  (5)
István Sztankay - actor  (5)
László Sinkó - actor  (5)
András Kozák - actor  (4)
Ferenc Bessenyei - actor  (4)
Gyula Benkő - actor  (4)
Ildikó Pécsi - actor  (4)

Genres

action animation animation drama adventure portrait romantic satire theatre play comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu