sex hikaye

Eszter Csákányi

 

actor

Biography

1971 - 73 között a Nemzeti Színház Stúdió stúdiójának volt növendéke 1973 - kaposvári Csiky Gergely Színház, 1992 - Katona József Színház. 2002 óta a Krétakör Színház tagja. Díjai: 1982 - Jászai Mari-díj 1991 - Színházi találkozó legjobb női epizód-alakítás díja, Kritikusi díjak 1994 - Vastaps Művészeti Alapítvány-díj; Déryné-díj ; Hecuba-díj 1996 - Érdemes művész 2004 - Gundel Művészeti Díj, "Legjobb színésznő" 2006 - Páger Antal díj 2006 - Kossuth-díj Szerepei: Kaposvári Csiky Gergely Színház: Juci (Ahogy tetszik, r. Zsámbéki Gábor, 1974); Dorka (Óz, a nagy varázsló, r. Babarczy László, 1975); Charlotte (Sybill, r. Ascher Tamás, 1978); Mi-Csu (A szecsuáni jólélek, r. Ascher Tamás, 1978); Stázi (Csárdáskirálynő, r. Ács János, 1979); Sally Bowles (Kabaré, r. Gazdag Gyula, 1979); Sally (Élnek, mint a disznók, r. Ascher Tamás, 1980); Hermia (Szentivánéji álom, r. Ács János, 1980); Brigitta asszony (Az eltört korsó, r. Gothár Péter, 1980); Roxie Hart (Chicago, r. Ascher Tamás, 1981); Verocska (Egy hónap falun, r. Ascher Tamás, 1981); Marja Antonovna (A revizor, r. Gothár Péter, 1982); Karoline (Kasimir és Karoline, r. Ascher Tamás, 1982); Marika (Liliom, r. Babarczy László, 1983); Varja (Cseresznyéskert, r. Ascher Tamás, 1984); Stella (A vágy villamosa, r. Ács János, 1984); Johanna (Szent Johanna, r. Babarczy László, 1986); Yvonne (Yvonne, burgundi hercegnő, r. Ascher Tamás, 1989); Chava (Hegedűs a háztetőn, r. Bezerédi Zoltán, 1989); Lady Milford (Ármány és szerelem, r. Mohácsi János, 1990); Micimackó (Micimackó, r. Ascher Tamás, 1990); Mása (Sirály, r. Ács János, 1990); Eliza Doolittle (My Fair Lady, r. Babarczy László, 1991) Katona József Színház: Lucietta (Az új lakás, r. Ascher Tamás, 1992); Emma (Akárki, r. Zsámbéki Gábor, 1993); Pukk (Szentivánéji álom, r. Gothár Péter, 1994);Uttaganga (Szent György és a Sárkány, r. Zsámbéki Gábor, 2001); Caecilie (Stella, r. Lukáts Andor)

Filmography

actor
 
2014 Swing
2013 Afterlife
2009 A Nibelung-lakópark
2008 Fordítva
2007 Hazámhazám
2006 Sztornó
FEKETEország
A hét nyolcadik napja
2005 Az igazi Mikulás
2004 Mix
2003 Határontúl
2001 Feri és az édes élet
1999 Kalózok
1998 Bóbita
1995 Arany nyugágy
1994 Goldoni: Az új lakás
1992 Nyomkereső
A három nővér
1991 Szerelmes szívek
1989 Iskolakerülők
1987 Hol volt, hol nem volt
A világ legrosszabb gyereke
Dr. Minorka Vidor nagy napja
1985 A vén bakancsos és fia, a huszár
Hülyeség nem akadály
1984 Revizor
1981 Kopaszkutya
1980 Berzsián és Dideki
Alagút
1979 Ajándék ez a nap
1977 A kétfenekű dob
1974 Szikrázó lányok
Werner Schwab: Elnöknők
Volt egyszer egy szerelem
Weill - Csákányi-est
Moliere: A fösvény
Anton Pavlovics Csehov: Siráj
Botcsinálta doktor

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Andor Lukáts - actor  (8)
Annamária Láng - actor  (5)
László Katona - actor  (5)
Lilla Sárosdi - actor  (5)
Zsolt Nagy - actor  (5)
Ádám Rajhona - actor  (4)
Bori Péterfy - actor  (4)
Frigyes Hollósi - actor  (4)
Gábor Máté - actor  (4)
Credited with more további közös

Genres

family drama children crime melodrama musical satire theatre play comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu