sex hikaye

László Csákányi

 

actor, dubbing voice, contributor, performer

Biography

Születési neve: Zsigovits, melyet a harmincas években magyarosítottak. Remek karakterszínész és sokoldalú jellemábrázoló művész volt, aki negyven évet töltött a pályán. Lánya, Csákányi Eszter Jászai-díjas színésznő. Eredetileg misszionáriusnak készült. 1942-ben diplomázott a Színművészeti Akadémián. Színinövendékként már a Nemzeti Színházban statisztált. 1945-ben hadifogságba esett, így csak 1948-ban térhetett haza. Ezután a Pesti-, az Úttörő- és az Ifjúsági Színházban játszott. 1953-tól a Fővárosi Operettszínház, 1956-tól a Petőfi Színház, 1963-tól pedig a Vígszínház társulatának tagja volt. 1971-től a József Attila Színházban játszott. 1974-től haláláig a Vidám Színpad művésze volt. Nemcsak a színpadon, hanem filmen és a rádióban is kamatoztatta sokoldalú jellemábrázoló tehetségét. Népszerű szinkronhang - pl. a Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki Frédije, Karak a Vukban, Döbrögi a Lúdas Matyiban, a Disney Dzsungel könyvének Baluja - volt. Díjai, kitüntetései: Jászai Mari-díj - 1959 Érdemes művész - 1979 Kiváló művész - 1984

Filmography

actor
 
1994 Pá Drágám
1993 Sose halunk meg!
1990 Jó estét Wallenberg úr!
Az erdő kapitánya
1988 A tanítónő
1987 A szeleburdi család
1986 Akli Miklós
1985 Idő van
A nagymama
Kémeri
1984 Uramisten
Linda
Szaffi
1983 Szerelmes sznobok
Buborékok
1982 Telefonpapa
Nápolyi mulatságok
A tenger
1981 Tündér Lala
Vuk
1980 A vénasszonyok nyara
1979 Rab ember fiai
Mese habbal
Indul a bakterház
1978 Viszontlátásra, drága
1977 Csaló az üveghegyen
Második otthonunk: Az SZTK
Volt egyszer egy színház
1976 Drong, a bohóc
Őszi versenyek
1975 Egy csók és más semmi
1974 Megtörtént bűnügyek
Aranyborjú
1973 Egy srác fehér lovon
1971 Képzelt beteg
Egy óra múlva itt vagyok
1969 Az örökös
A varázsló
1968 Hazai pálya
1967 Nyaralók
A nagy kombinátor
Pompadour bikiniben
1966 Édes és keserű
1964 Az én kortársaim I.
Hókirálynő
Az aranyfej
1963 Fotó Háber
Kálmán Imre: Csárdáskirálynő
1960 Alázatosan jelentem
1959 Égrenyíló ablak
1957 Láz
1956 Az eltüsszentett birodalom
Két féri az ágy alatt
Az én nevem Jimmy
A miniszterelnök
dubbing voice
 
1979 Lúdas Matyi
contributor
 
1977 Második otthonunk: Az áruház
performer
 
1998 Pompadour bikiniben

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Hilda Gobbi - actor  (8)
György Palásthy - director  (7)
Gyula Bodrogi - actor  (6)
János Körmendi - actor  (6)
András Kern - actor  (5)
Dezső Garas - actor  (5)
Géza Balkay - actor  (5)
Gyula Benkő - actor  (5)
Irén Psota - actor  (5)
István Sztankay - actor  (5)

Genres

family drama war children adventure musical silent portrait theatre play comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu