sex hikaye

Károly Eperjes

 

actor, contributor

Biography

1980-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1980- kaposvári Csiky Gergely Színház 1981- Nemzeti Színház 1983- Katona József Színház 1987- Radnóti Színház 1988 óta szabadfoglalkozású 1993-tól a Művész Színház, a Thália Színház, valamint a Kelemen László színkör színésze. Díjai: Chicagoi Filmfesztivál legjobb férfi alakítás díja - 1985 Jászai Mari-díj - 1986 Nominálás az Európa-díjra - 1989 Magyar Művészetért-díj - 1990 Világszínházi találkozó (Kairo) legjobb férfi alakítás díja és különdíj - 1991 Erzsébet-díj - 1993 Piatra Neamt francia nemzetközi fesztivál-díj legjobb férfi alakításért - 1996 Kossuth-díj - 1999 Happy Art Fesztivál 2007. Arlecchino díj - a legjobb férfi alakításért A fösvény című előadásban (Új Színház, Budapest)

Filmography

actor
 
2012 The Door
2011 Kaland
2008 Eszter hagyatéka
Tüskevár
2007 A Hortobágy legendája
Liberté '56
2006 Mansfeld
Régimódi történet
Rokonok
Nincs kegyelem
2003 Rideg Sándor: Indul a bakterház
Bolondok éneke
2002 Sobri
A Hídember
Sobri - Betyárfilm
2001 A titkos háború
2000 Waterlooi győzelem
Glamour
1999 Hippolyt
1998 6:3 avagy, játszd újra Tutti
Egy tél az Isten háta mögött
Nemzedékek
1997 Carlo Goldoni: A hazug
Szabadság tér 56
1996 Szeressük egymást gyerekek!
Fűrészporos mesék
Az asszony
1995 Levelek Perzsiából
1993 Indián tél
Spiró György: Csirkefej
A turné
1991 Isten hátrafelé megy
Magyar rekviem
Vörös vurstli
Karel Capek: Végzetes szerelem játéka
1990 Csapd le csacsi!
Jó estét Wallenberg úr!
1989 Meteo
Laurin
Eszterkönyv
Iskolakerülők
A legényanya
1988 Eldorádó
Ismeretlen ismerős
Soha, sehol, senkinek
Hanussen
1987 Miss Arizona
Szamárköhögés
A másik ember
1986 Visszaszámlálás
Hajnali háztetők
A varázsló álma
1985 A vén bakancsos és fia, a huszár
A tanítványok
A nagy generáció
A nagymama
1984 Eszmélés
Uramisten
1983 Könnyű testi sértés
A hallgatag hölgy
Csapda
Békestratégia
1982 Nyom nélkül
A hetvenkedő katona
Éjféli színjáték
Optimisták
contributor
 
Taub János
Örökre szólóan tett jókat

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Géza Bereményi - screenwriter  (11)
Dénes Ujlaki - actor  (10)
Mari Törőcsik - actor  (10)
Sándor Kardos - director of photography  (10)
Péter Andorai - actor  (9)
György Dörner - actor  (8)
Dezső Garas - actor  (7)
Dorottya Udvaros - actor  (7)
Gábor Reviczky - actor  (7)
Credited with more további közös

Genres

adaptation family drama war adventure crime musical silent portrait romantic satire theatre play historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu