sex hikaye

Judit Hernádi

 

actor, sound

Biography

1978-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. Még ugyanebben az évben a Vígszínház tagja lett. 1986-tól 1992-ig szabadfoglalkozású. 1992-1994 között a Művész Színház színésze volt. 1994 óta ismét szabadfoglalkozású. Hernádi Judit számos filmben, illetve televízió műsorban, show-műsorban szerepelt. A könnyűzene műfajában is sikeres művésznő ismertebb nagylemezei: Sohase mondd (1982); Fehéren-feketén (1983); Levetett blues (1997); Kernádi (2001); Ráadás (2006) Díjai: Jászai Mari-díj - 1986 Erzsébet-díj - 1992 Déryné-díj - 1993 Filmkritikusok Díja - 1996 Érdemes művész - 1998 Radnóti Miklós-díj - 2002 Déri János-díj - 2002 A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje - 2007

Filmography

actor
 
2009 Presszó 10 év
Igazából apa
2008 Nyugalom
Presszó
2007 S.O.S. szerelem!
2006 Hasutasok
A hét nyolcadik napja
2004 Le a fejjel!
2003 Boldog Születésnapot
1998 A hal
Ámbár tanár úr
1997 A miniszter félrelép
1996 Szeressük egymást gyerekek!
1995 Szamba
1994 Ébredés
A Brooklyni testvér
1989 Amerikából jöttem...
1988 Öcsi, a sztár
1987 Szamárköhögés
Az utolsó kézirat
1986 Akli Miklós
1984 Szaffi
Hanyatt-homlok
1982 Fogadó az "Örök világossághoz"
1981 A filozófus
1980 A Pogány Madonna
1979 Az erőd
1977 Baleset
Ki látott engem?
1974 Holnap lesz fácán
Naftalin
Pasik
Pisztácia
Róza néni elintézi
Kösszép
Optimisták
Fényes Szabolcs: Volt egyszer egy zeneszerző
sound
 
1997 Szerencsi, fel!

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

András Kern - actor  (8)
Miklós Benedek - actor  (7)
Gábor Reviczky - actor  (6)
Ferenc Kállai - actor  (5)
Dezső Garas - actor  (4)
Gábor Máté - actor  (4)
Gyula Bodrogi - actor  (4)
Imre Bajor - actor  (4)
János Bán - actor  (4)

Genres

action drama romantic satire theatre play comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu