sex hikaye

Frigyes Hollósi

 

actor, contributor

Biography

Születési neve: Weininger Frigyes.
Pályafutását 1962-ben a szolnoki Szigligeti Színházban kezdte. 1980-ban a Nemzeti Színházhoz szerződött. 1982-től a Katona József Színház társulatának tagja lett. 1993-94-ben a Művész Színházban játszott. 1994-től visszatért a Katona József Színházba. 2002-től a Nemzeti Színház tagja.
Díjai, kitüntetései: Filmkritikusok díja - 1983. Filmszemle - legjobb férfialakítás díja - 1986. Jászai Mari-díj - 1992. Érdemes művész Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje - 1996 Filmszemle-legjobb férfialakítás díja - 2000. Nemcsak színpadon, hanem filmekben is kitűnő alakításokat nyújt. Televíziós szerepei közül a legismertebb az Én és a kisöcsém; illetve a Kisváros című sorozatban játszott szerepei.

Filmography

actor
 
2012 Mennyből az angyal
2011 T.Ú.K. Tanár úr kérem!
2007 Buhera mátrix
Tűzvonalban
2006 Bányató
Sztornó
Budakeszi srácok
Mátyás, a sosem volt királyfi
2005 Csaó bambinó
2004 Ebéd
2002 Sobri - Betyárfilm
2001 Konfesszió
Feri és az édes élet
1999 A katona
1998 Pannon töredék
A hal
1996 Neonrománc
Razzia az Aranyszarvasban
1994 Kisváros
Így írtok ti
A Pártütők
1993 Sose halunk meg!
Bukfenc
Privát kopó
1992 Roncsfilm
1990 Csapd le csacsi!
1989 Alapképlet
Amerikából jöttem...
1988 Küldetés Evianba
1987 NEM
A Pacsirta
Zuhanás közben
Dráma a vadászaton
Dr. Minorka Vidor nagy napja
1986 A varázsló álma
1985 Egészséges erotika
Képvadászok
A nagy generáció
Bevégezetlen ragozás
1984 Házasság szabadnappal
1983 Könnyű testi sértés
Békestratégia
1982 Dögkeselyű
1981 Cha-cha-cha
Gaudiopolis - In memoriam Sztehlo Gábor
Csiky Gergely: Buborékok
Moliere: A fösvény
Márton partjelző fázik
contributor
 
1993 Enyém a képernyő-Vadkabát ízzel

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Róbert Koltai - actor  (8)
András Kern - actor  (7)
Dénes Ujlaki - actor  (7)
Ferenc Elek - actor  (7)
Tamás Jordán - actor  (7)
Károly Eperjes - actor  (6)
Miklós Benedek - actor  (6)
Dorottya Udvaros - actor  (5)
György Molnár - director  (5)

Genres

family drama children crime melodrama satire theatre play historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu