sex hikaye

Zoltán Rátóti

 

actor, narrator, contributor

Biography

1983-ban végzett a Színművészeti Főiskola drámai szakán. 1989-ig a József Attila Színház, az 1990/91-es évadban a kaposvári Csiky Gergely, majd 1991 őszétől a Budapesti Kamaraszínház tagja. 1996-tól szabadúszó. A régi nyár c. operettben mutatkozott be. Alkati adottságai miatt sokáig bonviván figurákat bíztak rá. Fordulópontot a Játékszín Janika c. darabjában Fenek Jenő, majd Fassbinder: A fehér méregjének Miltenberger szerepe jelentett. A Koldusopera Bicska Maxija, a Sirály Trigorinja, A velencei kalmár Shylockja jelzik sokoldalúságát. Triangulum címmel dokumentumfilmet készített Őriszentpéterről és környékéről, melyben riporter-narrátori minőségben is debütált. 2000 óta rendez, emellett egyik leggyakrabban hallható szinkronhangunk. Jászai Mari-díj (1993); Színiritikusok díja (1998, Shylock - A velencei kalmár) További főbb szerepei: Heatcliff (E. Brontë: Üvöltő szelek); Akhilleusz (Euripidész: Iphigénia Auliszban); Frederik (Fosse: A gyermek); Bassanio (Shakespeare: A velencei kalmár); Göndör Sándor (Tóth E: A falu rossza); Férfi (Karinthy: Duna-kanyar; Bösendorfer); Mortimer gróf (Fábri P: Az élő álarc); Max (Sherman: Hajlam); Harry Berlin (Schisgal: Szerelem,óh!); Algernon Moncrieff (Wilde: Bunbury); Walter Franz (Miller: Alku); Mickey (Russell: Vértestvérek); Charlie Wilder (Willard: A macska és a kanári); Frank Scarron (Sternheim: A bugyogó); Lord Stonbury (Knoblauch: A faun); Florion Ardent (Jókai: A hulla férje); Glanz Hugó (Szomory: Györgyike, drága gyermek); Jerry (Pinter: Árulás); Viktor (Zorin: Varsói melódia); Boccaccio (Suppé: Boccaccio); Hector (Shakespeare: Troilus és Cressida); Richmond (III. Richard). Rendezései: Oscar Wilde: Bunbury (Szigligeti Színház, 2000.dec.1.) Karinthy Ferenc: Duna-kanyar (Komédium 2001. máj. 5.) Önálló est: Párbeszéd a sötétben (1987.- Csoóri Sándor műveiből) További filmek: Gül Baba, Találka Párizs mellett, Fűszer és csemege, Rablólovag, Könnyű vér, Kéz kezet mos, Nem válok, Lement a hold.

Filmography

actor
 
2010 Children of the Green Dragon
2009 Adás
2008 Benyovszky
Pinprick
2007 Szabadságharc Szebenben
2006 Emelet
A harmadik fiú
A Herceg haladéka
2005 Csak szex és más semmi
Miraq
2004 Halászóember
Az ügynök élete
2003 A boldogság színe
2002 Rejtélyes viszonyok
Nemzedékek egymás közt
1998 Európa Expressz
1996 A három testőr Afrikában
1992 Nem válok el
Lement a Hold
1989 Éjszaka
1982 Fehér rozsda
Csiky Gergely: Buborékok
Parti Nagy Lajos - Moliére: Tartuffe
Miniszter
Vigyázz, Zsófi!
Második nekifutás
narrator
 
2008 A Mobil - Egy vállalati pince történetéből
2004 Az ügynök élete
contributor
 
1998 A Kormos Egyetem

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

Genres

action drama crime theatre play dance historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu