sex hikaye

Sándor Szakácsi

 

actor, contributor, narrator, narrator, director, dramaturg, costume designer

Biography

1974-ben Várkonyi Zoltán osztályában végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1974-75-ben a szolnoki Szigligeti Színházhoz szerződött. 1975-től a Vígszínház, 1987-től a József Attila Színház tagja volt. 1989-től szabadúszó lett. 1992-től a Nemzeti Színházban játszott. 2000-től a Pesti Magyar Színház társulatának tagjává vált. Vendégművészként többek között játszott a Rock Színház, a Szabad Tér Színház, az Új Színház, a Gyulai Várszínház, az Esztergomi Várszínház, a Schütz Ila Színház, az Aranytíz Teátrum, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Pécsváradi Várszínház produkcióiban. Díjai, kitüntetései: Jászai Mari-díj - 1985 Hegedűs gyűrű - 1986 Őze Lajos-díj - 1992 Erzsébet-díj - 1994 Ivánka Csaba-díj - 2000 ATV művészdobogó - 2001 Sík Ferenc Alapítvány különdíja - 2002 Főnix-díj - 2003

Filmography

actor
 
2007 Csendkút
2006 A cella - magister Villon nem adja meg magát
A két Bolyai - Variációk egy drámára
2002 A Szent Lőrinc folyó lazacai
1996 A vád
1994 Halál sekély vízben
1992 Az álommenedzser
1989 Erdély aranykora
1988 Peer Gynt
A fazék
Az Angol Királynő
1985 Egy lócsiszár virágvasárnapja
1984 István, a király
1983 Hatásvadászok
1982 A tenger
Gyere haza, Mikkamakka!
1981 Haladék
1974 Nincs többé férfi
Pocok, az ördögmotoros
Titkos szeretők
Csontváry - avagy a világhódító hun
contributor
 
2002 Semmiből egy új, más világot teremtettem
1998 Válogatott önarcképek
narrator
 
2004 HERZL
2000 Gyökerek - Bartók Béla (1881-1945)
narrator
 
Piros veréb történetek
director
 
2006 A cella - magister Villon nem adja meg magát
dramaturg
 
2006 A cella - magister Villon nem adja meg magát
costume designer
 
2006 A cella - magister Villon nem adja meg magát

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

Genres

family drama political portrait theatre play historical music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu