sex hikaye

Tibor Szilágyi

 

actor, director

Biography

1965-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskola növendékeként. Először a kecskeméti Katona József Színházhoz szerződött. 1968-tól a Veszprémi Petőfi Színház tagja volt. 1969-től 1973-ig a Thália Színházban játszott. 1977-ig a József Attila Színház társulatához tartozott. 1977 és 1979 között a Nemzeti Színházban játszott. 1979-1990 között a Vígszínház művésze volt. Ezt követően ismét a József Attila-, majd a Nemzeti Színházban játszott. 1997-ben csatlakozott az Új Színházhoz. 2003-tól a Soproni Petőfi Színház művészeti igazgatója. Sokoldalú művész, számos sikeres alakítást nyújtott. Egyénisége, fegyelmezett játéka a színpadon és a tévében is egyaránt jól érvényesül. Rádióban is gyakran hallható a hangja, többek között kabarékban. Díjai: Jászai Mari-díj - 1975 Érdemes művész - 1982 SZOT-díj - 1984 Kiváló művész - 1987 Kossuth-díj - 2007

Filmography

actor
 
2011 Kaland
2008 Pirkadat
Eszter hagyatéka
2007 Tavasz, nyár, ősz
56 villanás
2006 Üvegtigris 2.
Budakeszi srácok
2005 Üvegfal
2004 Gázláng
2001 Üvegtigris
2000 Rendőrsztori
1998 Ámbár tanár úr
Európa Expressz
1996 Aranyoskáim
1995 A körtvélyesi csíny
Szemben a Lánchíd oroszlánja
1993 Öregberény
1991 Hölgyek és urak
1989 Amerikából jöttem...
1987 Katona József: Bánk bán
1986 A falu jegyzője
Földi kacaj
Elysium
1985 Gogol: Holt lelkek
Kémeri
1984 A láperdő szelleme
Elcserélt szerelem
1983 In memoriam Ö. I.
Gyertek el a névnapomra
Osztrigás Mici
1982 Fehér rozsda
1981 Nagyvizit
A mérkőzés
1980 A különc
1979 Minden szerdán
A makrancos hölgy
Rab ember fiai
1977 Fogságom naplója
Magellán
1976 Kántor
1975 A peleskei nótárius
Tornyot választok
1974 Ábel
Gyilkosok
Áruló
Kalevala
1973 Nincs idő
...és a holtak újra énekelnek
Álljon meg a menet
1972 Aranyliba
1971 A frankhamisítás
Aszfalt mese
Prés
Madárkák
1970 Tizennégy vértanú
1969 Mi újság Pesten?
1968 Malva
1966 Hideg napok
Othello Gyulaházán
1965 Szerelmes biciklisták
Villon
A tönk meg a széle
Párizsi élet
Tangó
Második nekifutás
Kisember születik
Az ördög talizmánjai
A pesti légionárius
Arthur Miller: Az ügynök halála
director
 
Nyitott ablak

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Péter Balázs - actor  (8)
Sándor Horváth - actor  (8)
Ádám Szirtes - actor  (7)
József Madaras - actor  (7)
Péter Rudolf - actor  (7)
Róbert Koltai - actor  (7)
András Bálint - actor  (5)
Enikő Tóth - actor  (5)
Ferenc Kállai - actor  (5)

Genres

action family drama adventure musical portrait romantic satire theatre play historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu