sex hikaye

Filmes konferencia Valahol Európában

2007. március 2. - filmhu
Bécs–Budapest–Prága: holokauszt a filmművészetben „A holokauszt filmes ábrázolása“ munkacsoport filmtörténészek, filmes szakemberek és történettudósok kooperációját segíti elő, s ezzel hozzájárul a holokauszt történetéről és hatásáról szóló filmek felkutatásához és dokumentálásához.
Idei konferenciájukon olyan filmekről és filmes dokumentumokról lesz szó, amelyek a magyar zsidó népesség helyzetét mutatják be a náci korszak idején, különösen tekintettel a háború utolsó hónapjaira, amikor közel ötszázezer magyar zsidót deportáltak megsemmisítő táborokba, ahol szine valamennyiüket meggyilkolták.
 
A munkacsoport tagjai:
Fritz Bauer Institut und Deutsche Filminstitut (Frankfurt am Main)
CineGraph e.V., Hamburgisches Centrum für Filmforschung
 
A konferenciához kapcsolódó nyilvános filmvetítések:
Apa - Egy hit naplója , magyar, 1966, r: Szabó István 03.09.20.30 A vetítés a rendezővel Claudia Dilmann, a Német Filmintézet igazgatója beszélget.
Raul Wallenberg – A megmentő és áldozat esete (Raul Wallenberg – Saviour and Victim), német, 2005, r: Klaus Dexel 03.09.17.00 A vetítés után beszélgetés a rendezővel.
Valahol Európában, magyar, 1947, r: Radványi Géza 03.08.20.30 A filmhez Hanno Loewy (Jewish Museum Hohenems) előadása kapcsolódik.
 
Örökmozgó -> 2007. március  8-10.


Címkék

filmtörténetRendező Bereményi Géza
Szereplők Eszenyi Enikő (Marika, Monoriék lánya)
Papcsik András (Valkó Imike)
Tóth Barnabás (Imi Valkó)
Sőth Sándor
Andorai Péter (Berci)

nka emblema 2012