sex hikaye

Digitális valóság a filmben

53 perc, video
ismeretterjesztő film színes magyar

Stáb

rendező Borbás Tamás
  forgatókönyvíró Borbás Tamás
  producer Détári Géza
     
  vágó Széll Gábor , Gelencsér András
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Báron György
  Goda Krisztina
  Koltai Lajos
  Rák József
  Szaladják István
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Art Vision Stúdió Kft
     
     

Szinopszis

A valószerű illúzió fogalmának tisztázására az emberi látás sajátosságainak tudományos ismereteivel hozzuk párhuzamba a filmes tapasztalatokat. Tényszerűen szeretnénk közelíteni ahhoz az izgalmas kérdéshez, hogy mi is az, amit valóságként fogadunk el egy filmképben. Miért éppen a valósághű modellezéssel foglakozunk?

Úgy tűnik, ez a legnehezebb része a filmtrükköknek. A moziban helyet foglaló néző ugyanis egészen könnyen elfogadja azokat a különleges látványokat, amelyek egy mesevilág részének tekinthetőek. Ugyanakkor sokkal érzékenyebben, a valóság tapasztalataival összevetve elemez minden olyan képet, amelyet a racionális világ jeleneteként vetítenek elé. Hazai filmek példáin keresztül, tudósok és filmes alkotók segítségével mutatjuk be a digitális képalkotás lehetőségeit és korlátait.

Cselekmény címkék

film, mozi
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép

Kapcsolodó cikkek
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012